Ontsnap aan het beton, waar vind je een mooi park in Barcelona?

Als je aan een grote stad denkt, denk je al gauw aan massa’s mensen, grote gebouwen en een betonnen straatbeeld. Ook al vind je in Barcelona deze grote gebouwen en drukke gebieden, je kunt er absoluut ook genieten van je rust. Er zijn tal van parken in de stad te vinden waar je even kunt ontsnappen aan het drukke, stadse, betonnen leven.

Park Guell

Souvenir Barcelona

Het meest bekende park van de stad en een favoriet van velen onder ons. Het wordt ook wel het meesterwerk van Antonio Gaudi genoemd en dat is in Park Guell ook duidelijk te zien want de mooie, dynamische architectuur die hij heeft verwerkt in het park kan maar van een man afkomen. Voor de rust kun je beter naar een ander park gaan, maar ik vind het heerlijk om eventjes te wandelen en lekker mensen te kijken.

  • Metro: Lesseps/Vallacarca image

Labyrinth Park van Horta

labyrinth horta by daniMU

Een rustgevend, prachtig park, net iets uit het centrum gelegen. Zoals de naam je al doet vermoeden bevindt zich in het Labyrinth Park een doolhof. Je vind hier 55 hectare aan tuinen met bijzondere plekken en standbeelden en een landhuis wat gebouwd is in Arabische stijl. Het is verdeeld in twee gedeeltes: Het Romantische deel en het Neo klassieke deel, ook echt een aanrader voor de tortelduifjes onder ons!

  • Metro: Mundet image

Parc de la Ciutadella

Parc de la ciutadella

Wanneer je een bezoek brengt aan de Arc de Triomf, vergeet dan niet het Ciutadella Park in te gaan. Het is de perfecte plek voor een picknick of rustpauze. De dierentuin van Barcelona is in het Park gelegen en je kunt er een boottochtje maken op de bootjes. Er is altijd wat te beleven met allemaal mensen die muziek maken en verschillende artiesten.

  • Metro: Arc de Triomf of Ciutadella/Villa Olimpica image image

Parc de l’Oreneta

Parc de l'Oreneta

Dit kleinere en vrij onbekende park is de ideale plek voor jong en oud. Er is een grote variatie aan bomen, gewassen en kruiden te vinden in dit park waar u met kleine paadjes doorheen wordt geleid. Kinderen kunnen hier onder andere een ponyritje maken of, een ritje maken in het treintje dat een eigen stationnetje en personeel heeft.

  • Bus: 66 image

Natuurlijk zijn er nog veel meer parken in en om Barcelona die u kunt bezoeken. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over bovenstaande en andere parken, helaas wel alleen in het Engels.
Annemarie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here